Річний звіт за 2011 рік

Опис бізнесу(текстова частина)

Важливі події розвитку (в тому числі злиття, поділ, приєднання, перетворення, виділ) Товариство органiзовано в 1996р. спiвробiтниками iнституту НДIАчермет, що працювали в областi автоматизацiї металургiйного виробництва. В даний час ПрАТ "ВЕГА ПЛЮС" виступає в якостi Генпiдрядника з усiх питань, пов`язаних з повним циклом розробки та впровадження пiд ключ АСУ ТП i систем автоматизацiї в рiзних галузях народного господарства. Згiдно з рiшенням загальних зборiв акцiонерiв вiд 26.04.2011р. найменування Товариства змiнено з Закритого акцiонерного товариства ВЕГА ПЛЮС на Приватне акцiонерне товариство ВЕГА ПЛЮС. Злиття, подiлу, приєднання, перетворення, видiлу у звiтному перiодi не було.
Про організаційну структуру емітента, дочірні підприємства, філії, представництва та інші відокремлені структурні підрозділи із зазначенням найменування та місцезнаходження, ролі та перспектив розвитку, зміни в організаційній структурі у відповідності з попереднім звітним періодом ПрАТ ВЕГА ПЛЮС не має дочiрнiх пiдприємств, фiлiй, представництв або iнших вiдокремлених структурних пiдроздiлiв. Мiсцезнаходження Товариства: м.Запорiжжя, вул. Патрiотична, буд. 74-А. При нинi дiючiй структурi досягнута значна ефективнiсть управлiння та використання ресурсiв. Орендованих основних засобiв немає. Змiн в органiзацiйнiй структурi порiвняно з попереднiм звiтним перiодом не було.
Будь-які пропозиції щодо реорганізації з боку третіх осіб, що мали місце протягом звітного періоду, умови та результати цих пропозицій Будь-яких пропозицiй щодо реорганiзацiї Товариства з боку третiх осiб протягом звiтного перiоду не надходило.
Опис обраної облікової політики (метод нарахування амортизації, метод оцінки вартості запасів, метод обліку та оцінки вартості фінансових інвестицій тощо) Облiкова полiтика: Згiдно з наказом Директора Товариства: 1) облiк основних засобiв провадиться на пiдставi актiв прийома-передачи (Ф.№ ОС-1) у iнвентарних картках (Ф.№ ОС-6,ОС-7). 2) Нараховування амортизацiї на основнi засобi здiйснюється згiдно з прямолiнiйним методом, при цьому норму амортизацiї за ставками передбачена ст. 8.6. Закону України "Про оподаткування прибутку пiдприємств" вiд 22.05.97 року № 283I97-ВР. Нарохування зносу МБП проводиться у розмiрi ста % при рередачi їх у експлуатацiю; - норми амортизацiї нематерiальних активiв - у розмiрi 1I12 у рiк прямолiнейним методом. 3) Резерви для виплати вiдпусток та виплат винагород за вислугу рокiв не здiйснювються. 4) Система оплати i працi: - за штатним розкладом. 5) Порядок використання чистого прибутку - згiдно установчих документiв. 6) Порядок накоплення даних про валовi затрати та валовий доход в цiлях оподаткування в сiстемi регiстрiв бухгалтерського облiку за первичними облiковими документами, фiксуючими виконання гоподарчих операцiй з записами у таблицях облiку валових доходiв та витрат для складення податкової декларацiї та податкової звiтностi згiдно з рекомендацiями по бухгалтерському облiку валових витрат та валових доходiв затвердженних Наказом Мiнiтерства Фiнансiв України вiд 04.08.1997 року № 168.
Метод нарахування амортизацiї прямолiнiйний.
Метод оцiнки вартостi запасiв, метод облiку та оцiнки вартостi фiнансових iнвестицiй наказом про облiкову полiтику не визначенi у звязку з вiдсутнiстю у Товариства запасiв та фiнансових iнвестицiй.
Текст аудиторського висновку Аудиторський висновок
(звiт незалежного аудитора) щодо фiнансових звiтiв
приватного акцiонерного товариства
ВЕГА ПЛЮС
за 2011 р.

Даний аудиторський висновок складено для надання керiвництву та акцiонерам приватного акцiонерного товариства ВЕГА ПЛЮС , НКЦПФР та iншим користувачам згiдно законодавства у складi рiчної фiнансової звiтностi ПрАТ ВЕГА ПЛЮС (ЄДРПОУ 23878685, Свiдоцтво про державну реєстрацiю юридичної особи вiд 26.04.2011 року, мiсцезнаходження: Україна, 69005, м. Запорiжжя, вул.Патрiотична, 74 а) за 2011 рiк.

Ми провели аудиторську перевiрку фiнансового звiту приватного акцiонерного товариства ВЕГА ПЛЮС (далi - Товариство), що додається, яка включає баланс станом на 31 грудня 2011 року, звiт про фiнансовi результати за 2011 рiк.

Вiдповiдальнiсть управлiнського персоналу
Управлiнський персонал товариства несе вiдповiдальнiсть за складання й достовiрне подання цiєї фiнансової звiтностi у вiдповiдностi до Нацiональних стандартiв фiнансової звiтностi та за такий внутрiшнiй контроль, який управлiнський персонал визначає потрiбним для того, щоб забезпечити складання фiнансової звiтностi, що не мiстить суттєвих викривлень внаслiдок шахрайства або помилки.

Вiдповiдальнiсть аудитора
Ми несемо вiдповiдальнiсть за висловлення думки щодо цiєї фiнансової звiтностi на основi результатiв аудиту.
Ми провели аудиторську перевiрку вiдповiдно до Закону України Про аудиторську дiяльнiсть; Мiжнародних стандартiв аудиту, прийнятих в Українi в якостi нацiональних, Рiшення ДКЦПФР № 1360 вiд 29.09.2011 року, Договору № 2 вiд 14.02.2012 року.
Мiжнароднi стандарти аудиту вимагають вiд нас дотримання вiдповiдних етичних вимог, а також планування й виконання аудиту для отримання впевненостi, що фiнансова звiтнiсть не мiстять суттєвих викривлень.

Аудит передбачає виконання аудиторських процедур задля отримання аудиторських доказiв стосовно сум та розкриттiв у фiнансовiй звiтностi. Вiдбiр залежить вiд судження аудитора, включаючи оцiнку ризикiв, суттєвих викривлень фiнансової звiтностi внаслiдок шахрайства або помилки.Виконуючи оцiнку цих ризикiв, аудитор розглядає заходи внутрiшнього контролю, що стосуються складання та достовiрного подання субєктом господарювання фiнансової звiтностi, з метою розробки аудиторських процедур, якi вiдповiдають обставинам, а не з метою висловлення думки щодо ефективностi внутрiшнього контролю суб`єкта господарювання. Аудит включає також оцiнку вiдповiдностi використаної облiкової полiтики, прийнятнiсть облiкових оцiнок, зроблених управлiнським персоналом, та загального подання фiнансової звiтностi.
Ми вважаємо, що отримали достатнi i належнi аудиторськi докази для висловлення нашої думки.

Операцiї з пов`язаними сторонами протягом звiтного перiоду вiдповiдно до П(С)БО
№ 23 "Розкриття iнформацiї щодо пов`язаних сторiн" Товариством не розкривались.
Протягом звiтного перiоду зменшення корисностi активiв згiдно до П(С)БО № 28 "Зменшення корисностi активiв" не проводилось.
Протягом звiтного перiоду переоцiнка активiв основних засобiв згiдно П(С)БО № 7 "Основнi засоби" не проводилась.
На нашу думку, за винятком впливу, що могли б бути потрiбними, якщо б ми були в змозi пiдтвердити iнформацiю про пов`язанi сторони, та про проведення переоцiнки активiв, фiнансова звiтнiсть справедливо та достовiрно вiдображає фiнансовий стан Товариства станом на 31 грудня 2011 року, його фiнансовi результати за рiк, що минув на зазначену дату, у вiдповiдностi до Нацiональних стандартiв бухгалтерського облiку та вимог дiючого законодавства.

Розкриття iнформацiї за видами активiв

Облiк надходження, реалiзацiї, лiквiдацiї, модернiзацiї основних засобiв здiйснювався вiдповiдно до П(С)БО № 7 "Основнi засоби". В звiтному перiодi переоцiнка основних засобiв не проводилась. На кiнець звiтного перiоду основнi засоби складають 291,1 тис. грн. за первiсною вартiстю.
Метод визначення зносу (амортизацiї) основних засобiв вiдповiдає П(С)БО № 7 "Основнi засоби" та облiковiй полiтицi. Нарахована амортизацiя в сумi 237,7 тис. грн.
Придбанi основнi засоби зарахованi на баланс пiдприємства за первiсною вартiстю.
Орендованих основних засобiв не має.
Нематерiальних активiв на балансi Товариства не має.
Довгострокових та поточних фiнансових iнвестицiй Товариство не має.
Станом на 31 грудня 2011 року на балансi Товариства запаси вiдсутнi.
Порядок визнання, оцiнка реальностi, класифiкацiя дебiторської заборгованостi та розкриття iнформацiї про дебiторську заборгованiсть проведено у вiдповiдностi до П(С)БО № 10 "Дебiторська заборгованiсть".
Дебiторська заборгованiсть за товари, роботи, послуги на кiнець звiтного перiоду за первiсною вартiстю складає 642,2 тис.грн.
Дебiторська заборгованiсть за розрахунками з бюджетом на кiнець звiтного перiоду вiдсутня.
Станом на 31.12.2011 року iнша поточна дебiторська заборгованiсть складає 33,8 тис.грн.
Резерв сумнiвних боргiв Товариством не нараховувався.

Розкриття iнформацiї про зобов`язання
Визнання, облiк та оцiнка зобов`язань здiйснюється вiдповiдно до П(С)БО № 11 "Зобов`язання".
Довгостроковi зобов`язання на кiнець звiтного перiоду у Товариства вiдсутнi.
Поточнi зобов`язання за розрахунками з бюджетом складають 38,1 тис.грн зi страхування на кiнець звiтного перiоду у Товариства вiдсутнi.
Поточна заборгованiсть за довгостроковими зобов`язаннями на кiнець звiтного перiоду вiдсутня.
Iншi поточнi зобов`язання на кiнець звiтного перiоду у Товариства вiдсутнi.

Кредиторська заборгованiсть за товари, роботи, послуги на кiнець звiтного перiоду становить 0,6тис.грн.
Поданi у фiнансовiй звiтностi данi про обов`язання в достатнiй мiрi вiдповiдають дiйсному стану зобов`язань Товариства.

Розкриття iнформацiї про власний капiтал

ЗАТ ВЕГА ПЛЮС зареєстровано 01.02.1996 р. Запорiзькою мiською Радою народних депутатiв за № 170 р.
Для забезпечення дiяльностi Товариства створено статутний капiтал у сумi 75 млн.крб, який подiлений на 1500 простих iменних акцiй номiнальною вартiстю 50 тис. крб. кожна.
Випуск цiнних паперiв був зареєстрований Запорiзьким територiальним управлiнням Державної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку № 228I08I1I99 вiд 17 серпня 1999 року на загальну суму 750 грн, який подiлено на 1500 акцiй номiнальною вартiстю 0,50 грн.
Акцiонером Товариства є фiзична особа Година В.В., яка володiє 1500 простих акцiй на загальну суму 750,0 грн, що становить 100% вiд статутного капiталу.

Закрите акцiонерне товариство ВЕГА ПЛЮС перейменоване в Приватне акцiонерне Товариство ВЕГА ПЛЮС згiдно Закону Про акцiонернi товариства.


Статутний капiтал станом на 31.12.2011 року вiдображений в балансi в сумi 0,8 тис.грн, що вiдповiдає розмiру затвердженому Статутом. Статутний капiтал сплачено повнiстю у термiн вiдповiдно законодавства та Статуту.
Додатковий капiтал на кiнець звiтного перiоду у Товариства вiдсутнiй.
Резервний капiтал на кiнець звiтного перiоду складає 64,0 тис.грн.
На кiнець перiоду нерозподiлений прибуток Товариства складає 912,5 тис. грн.
Облiк нерозподiленого прибутку ведеться у порядку визначеному вiдповiдними нормативними документами з бухгалтерського облiку та Статутом.
Показники фiнансової звiтностi про обсяг та склад власного капiталу вiдповiдають реальному фiнансовому стану Товариства та вiдображенi у фiнансовiй звiтностi згiдно вимог П(С)БО №5 Звiт про власний капiтал.

Вiдповiднiсть вартостi чистих активiв вимогам законодавства

Згiдно п. 3 статтi 155 Цивiльного кодексу України нами зроблено аналiз вартостi чистих активiв Товариства у порiвняннi iз розмiром статутного капiталу Товариства на кiнець року та мiнiмальним розмiром статутного капiталу встановленого законодавством. Вартiсть чистих активiв Товариства на кiнець 2011 р. складає 977,3 тис. грн., що перевищує розмiр статутного капiталу та мiнiмальний розмiр статутного капiталу встановлений законодавством на дату створення Товариства.
Внески учасникiв в статутний капiтал проведенi у встановлених законодавством термiн у повному обсязi.

Заборгованiсть учасникiв вiдсутня.

Розкриття iнформацiї стосовно забезпечення випуску цiнних паперiв вiдсутнє, оскiльки у звiтному перiодi Товариство не здiйснювало випуск цiнних паперiв.

Розкриття iнформацiї стосовно вiдповiдностi iпотечного покриття iпотечних облiгацiй даним реєстру Iпотечного покриття вiдсутнє, оскiльки у звiтному перiодi Товариство не здiйснювало господарських операцiй по iпотечних облiгацiях.
Розкриття iнформацiї щодо обсягу чистого прибутку
Розмiр виручки вiдображено в бухгалтерському облiку в сумi справедливої вартостi активiв, що отриманi або пiдлягають отриманню у вiдповiдностi з вимогами П(С)БО № 15 "Доходи"
. За 2011 рiк Товариством отримано чистого доходу у сумi 2523,1 тис.грн. Основну частину доходiв отримано вiд реалiзацiї товарiв, робiт, послуг.
Витрати вiдображаються в бухгалтерському облiку одночасно iз зменшенням активiв або збiльшенням зобов`язань, що вiдповiдає П(С)БО № 16 "Витрати".
За звiтний перiод витрати Товариства склали 2475,2 тис.грн.
Чистий прибуток у сумi 3,5 тис. грн. вiдображено в звiтi про фiнансовi результати у вiдповiдностi до П(С)БО № 3 "Звiт про фiнансовi результати".
Зобов`язання за борговими та iпотечними цiнними паперами станом на 31.12.2011 р. Товариство не має.

Особлива iнформацiя про дiї протягом звiтного перiоду

Згiдно п.5 роздiлу XVII Прикiнцевих та перехiдних положень Закону вiд 17.09.2008 р № 514 Закон про акцiонернi товариства в строк до 30.04.2011 р загальними зборами акцiонерiв (протокол № 1 вiд 26.04.2011р.) прийняте рiшення про змiну найменування юридичної особи з закритого акцiонерного товариства ВЕГА ПЛЮС на приватне акцiонерне товариство ВЕГА ПЛЮС. Державну реєстрацiю змiн до установчих документiв проведено 26.04.2011 року за № 1103105 0012 009132.

Загальними зборами акцiонерiв (Протокол №1 вiд 26.04.2011 року) постановили:
Затвердити наступну структуру та кiлькiсний склад органiв управлiння та контролю Товариства. Органами управлiння та контролю Товариства є:
Загальнi збори акцiонерiв;
Директор - одноосiбний виконавчий орган;
Ревiзор - 1 особа.
Запропоновано переобрати посадових осiб органiв Товариства наступним чином:
1. Вiдкликати Голову правлiння Годину Вiктора Васильовича, Голову Ревiзiйної комiсiї Свiщенко Володимира Яковича, члена Ревiзiйної комiсiї Iзотову Лiлiю Валентинiвну, члена Ревiзiйної комiсiї Ледньова Михайла Сергiйовича.
2. Обрати директором Годину Вiктора Васильовича, ревiзором Ледньова Михайла Сергiйовича.
Рiшенням загальних зборiв приватного акцiонерного товариства ВЕГА ПЛЮС (Протокол №2 вiд 14.07.2011 року) вiдкликано члена наглядової ради Iзотову Лiлiю Валентинiвну та обрано членом наглядової ради Кропiвницьку Анастасiю Олександрiвну.

Рiшення про розмiщення цiнних паперiв на суму, що перевищує 25 вiдсоткiв статутного капiталу Товариством не приймалось.

Протягом 2011 року змiни власникiв акцiй яким належить 10 i бiльше вiдсоткiв голосуючих акцiй не вiдбувались.

Рiшення про викуп власних акцiй протягом 2011 р. Товариством не приймалось.

За перiод 2011 рiк змiн в складi акцiонерiв не вiдбувалося.


Фактiв лiстингуIделiстингу цiнних паперiв на фондовiй бiржi не вiдбувалось.

Товариство не отримувало позики або кредити на суму, що перевищує 25 вiдсоткiв активiв емiтента.

Протягом 2011 року вiдбулись такi змiни у складi посадових осiб Товариства:
Звiльнено з посади головного бухгалтера та члена наглядової ради Iзотову Лiлiю Валентинiвну.
Обрано на посаду головного бухгалтера та члена наглядової ради Кропiвницьку Анастасiю Олександрiвну.

Товариство рiшень про створення фiлiй, представництв та дочiрнiх пiдприємств не приймало.

Протягом звiтного перiоду рiшень щодо зменшення статутного капiталу Товариством не приймалось.

Порушення справи про банкрутство емiтента, внесення ухвали про його санацiю не вiдбувалось.

Рiшення вищого органу емiтента або суду про припинення або банкрутство емiтента не приймалось.


Пiдстава для висловлення умовно позитивної думки


1,Протягом звiтного перiоду Товариством не проводились дооцiнки (уцiнки) основних засобiв вiдповiдно до вимог законодавства України.
2. Незважаючи на дебiторську заборгованiсть у сумi 676,0 тис. грн ,що є суттєвою статтею в балансi Товариства, резерв сумнiвних боргiв не нараховувався . Ми не мали можливостi оцiнити на скiльки суттєвий вплив мали б операцiї з переоцiнки основних засобiв та створення резерву сумнiвних боргi на власний капiтал Товариства.

Умовно позитивна думка

На нашу думку, за винятком впливу питання, про яке йдеться у параграфi Пiдстава для висловлення умовно - позитивної думки, фiнансова звiтнiсть надає достовiрну та справедливу iнформацiю про фiнансовий стан ПрАТ ВЕГА ПЛЮС станом на 31 грудня 2011 року, його фiнансовi результати та рух грошових коштiв за рiк, що закiнчився на зазначену дату, вiдповiдно до вимог законодавства України.


Дата початку аудиту 14 лютого 2012 року
Дата закiнчення аудиту 14 березня 2012 року

Дата складання аудиторського висновку : 14 березня 2012 р.


Аудиторський висновок складено ПФ Аудит, яка має наступнi реквiзити:

Назва аудиторської фiрми - приватна фiрма Аудит
Свiдоцтво Про внесення до реєстру
суб`єктiв аудиторської дiяльностi - №0260
Видано Аудиторською палатою України - 26 сiчня 2001 р. № 98.
Адреса аудиторської фiрми - Україна, 69032,
м. Запорiжжя, вул. Рекордна, 11I 2
ТелIфакс - 236-43-21 I 236-96-31



Аудиторський висновок пiдписано вiд iменi ПФ Аудит директором Педак Валентиною Федотiвною.
Сертифiкат аудитора № 005557
Виданий Аудиторською Палатою України
30 жовтня 2003 року
Інформація про основні види продукції або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, виконання робіт та надання послуг; залежність від сезонних змін; про основні ринки збуту та основних клієнтів; основні ризики в діяльності емітента, заходи емітента щодо зменшення ризиків, захисту своєї діяльності та розширення виробництва та ринків збуту; про канали збуту й методи продажу, які використовує емітент; про джерела сировини, їх доступність та динаміку цін; інформація про особливості стану розвитку галузі виробництва, в якій здійснює діяльність емітент, рівень впровадження нових технологій, нових товарів, його положення на ринку; інформація про конкуренцію в галузі, про особливості продукції (послуг) емітента; перспективні плани розвитку емітента; кількість постачальників за основними видами сировини та матеріалів, що займають більше 10 відсотків в загальному об'ємі постачання Основнi види продукцiї або послуг, що їх виробляє чи надає емiтент: дослiдження i розробки в галузi технiчних наук .
Перспективнiсть виробництва окремих товарiв, робiт, послуг: розробка плану виробництва i продажу продукцiї є в ринкових умовах провiдним завданням комплексного планування соцiально-економiчного розвитку пiдприємства. План виробництва визначає генеральний напрямок перспективного зростання органiзацiй, основний профiль планової, органiзацiйної та управлiнської дiяльностi пiдприємства, а також головнi цiлi та завдання поточного планування, органiзацiї та управлiння виробництвом тощо. Планування виробництва продукцiї, товарiв i послуг має задовольняти на всiх дiючих пiдприємствах конкретнi потреби покупцiв, замовникiв чи споживачiв i бути тiсно пов`язаним з розробкою загальної стратегiї розвитку фiрми, проведенням маркетингових дослiджень, проектуванням конкурентоспроможної продукцiї, органiзацiєю її виробництва i реалiзацiї, а також виконання iнших функцiй i видiв внутрiшньогосподарської дiяльностi. Зважаючи на це, очевидно, що дiяльнiсть, яку здiйснює емiтент є перспективною.
Залежнiсть вiд сезонних змiн: залежностi вiд сезонних змiн немає.
Основнi ринки збуту та основнi клiєнти пiдприємства рiзних органiзацiйно-правових форм України, Росiї та Казахстану.
Основнi ризики дiяльностi емiтента: основними ризиками в дiяльностi товариства є нестабiльнiсть податкового законодавства, та нестабiльнiсть економiки України в цiлому.
Заходи щодо зменшення ризикiв та захисту своєї дiяльностi - гнучка полiтику цiноутворення, внутрiшнiй контроль суб`єкта господарювання.
Заходи розширення виробництва та ринкiв збуту постiйний пошук нових клiєнтiв, ведення з ними переговорiв.
Канали збуту та методи продажу - Товариство не планує у найближчий час розширення ринкiв збуту. Каналами збуту є безпосередня праця з клiєнтами пiдприємствами України, Росiї, Казахстану. При роботi використовується безготiвковий розрахунок.
Сировина в процесi господарювання не використовується.
Особливостi стану розвитку галузi виробництва, в якiй здiйснює дiяльнiсть емiтент: в даний час Товариство виступає в якостi Генпiдрядника з усiх питань, пов`язаних з повним циклом розробки та впровадження пiд ключ АСУ ТП i систем автоматизацiї в рiзних галузях народного господарства.
Рiвень впровадження нових технологiй, нових товарiв: робота в галузi передбачає постiйнi розробки та їх запровадження на практицi, тому рiвень впровадження нових технологiй, товарiв можна назвати 100%-им.
Становище емiтента на ринку стабiльне. Всього за участю товариства автоматизованi руднотермiчних печi сумарною встановленою потужнiстю бiльше 500 МВА, що є найкращим показником в Європi.
Iнформацiя про конкуренцiю в галузi: Конкуренцiя в галузi майже вiдсутня.
Особливостi продукцiї(послуг) емiтента: висока якiсть. В нашому активi успiшно працюючi системи, реалiзованi на базi технiчного забезпечення визнаних провiдних фiрм: Siemens, Advantech, GE Fanuc, ABB та iн.
Перспективнi плани розвитку емiтента: В 2012 роцi пiдприємство планує пiдвищити iстотнi коефiцiєнти до застосовуваних цiнникiв при розробцi проектiв i робочої документацiї.
Постачальникiв сировини та матерiалiв Товариство не має.
Інформація про основні придбання або відчуження активів за останні п'ять років. Якщо підприємство планує будь-які значні інвестиції або придбання, пов'язані з його господарською діяльністю, їх необхідно описати, включаючи суттєві умови придбання або інвестиції, її вартість і спосіб фінансування Придбано основних активiв за останнi 5 рокiв на суму 7,0 тис.грн. За останнi 5 рокiв основнi активи не вiдчужувалися. Планiв щодо значних iнвестицiй або придбань, повязаних з господарською дiяльнiстю, Товариство не має.
Інформація про основні засоби емітента, включаючи об'єкти оренди та будь-які значні правочини емітента щодо них; виробничі потужності та ступінь використання обладнання; спосіб утримання активів, місцезнаходження основних засобів. Екологічні питання, що можуть позначитися на використанні активів підприємства, інформація щодо планів капітального будівництва, розширення або удосконалення основних засобів, характер та причини таких планів, суми видатків, в тому числі вже зроблених, опис методу фінансування, прогнозні дати початку та закінчення діяльності та очікуване зростання виробничих потужностей після її завершення Iнформацiя про основнi засоби емiтента, включаючи об`єкти оренди: Орендованих основних засобiв немає. Основнi засоби знаходяться за мiсцем державної реєстрацiї Товариства.
Будь-якi значнi правочини емiтента щодо об`єктiв оренди: будь-якi значнi правочини щодо обєктiв оренди товариство протягом звiтного перiоду не здiйснювало, об`єктiв оренди Товариство не мало.
Виробничi потужностi: Товариство виробництво не здiйснює.
Ступiнь використання обладнання: Всi основнi засоби ПрАТ ВЕГА ПЛЮС використовуються повнiстю (ступiнь використання 100%) i за призначенням.
Спосiб утримання активiв: Активи товариства утримуються за власнi кошти.
Мiсцезнаходження основних засобiв: 69005, Запорiзька обл., м. Запорiжжя, вул. Патрiотична, буд. 74-А.
Екологiчнi питання, що можуть позначитися на використаннi активiв пiдприємства: Екологiчнi питання на використання активiв не впливають. Дiяльнiсть пiдприємства не є шкiдливою до навколишнього середовища.
Пiдприємство не планує у майбутньому капiтального будiвництва, розширення та реконструкцiї основних засобiв.
Інформація щодо проблем, які впливають на діяльність емітента; ступінь залежності від законодавчих або економічних обмежень Основною iстотною проблемою виступає недосконалiсть чинного законодавства, податковий тиск на бiзнес. Ступiнь залежностi вiд законодавчих або економiчних обмежень високий.
Інформація про факти виплати штрафних санкцій (штраф, пеня, неустойка) і компенсацій за порушення законодавства За звiтний перiод фактiв виплати штрафних санкцiй (штраф, пеня, неустойка) або компенсацiй за порушення законодавства не було.
Опис обраної політики щодо фінансування діяльності емітента, достатність робочого капіталу для поточних потреб, можливі шляхи покращення ліквідності за оцінками фахівців емітента Товариство у своїй дiяльностi робить акцент на використаннi власних обiгових коштiв, а також отриманого прибутку. Робочого капiталу достатньо. Оцiнка покращення шляхiв лiквiдностi фахiвцями емiтента не проводилась.
Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів) на кінець звітного періоду (загальний підсумок) та про очікувані прибутки від виконання цих договорів На кiнець звiтного перiоду вартiсть укладених, але ще не виконаних договорiв (контрактiв) становить 761,2 тис. грн. Очiкуванi прибутки вiд виконання цих договорiв - 761,2 тис. грн.
Стратегія подальшої діяльності емітента щонайменше на рік (щодо розширення виробництва, реконструкції, поліпшення фінансового стану, опис істотних факторів, які можуть вплинути на діяльність емітента в майбутньому) Стратегiя щодо розширення виробництва: Виробництво Товариством не здiйснюється. Предметом роботи є органiзацiя планування виробництва, що має своєю головною цiллю забезпечення науково-технiчного процесу виробництва i створення умов для ефективного виконання i перевиконання завдання плану кожною виробничою ланкою, дiльницею по всiх показниках, тобто, якiсть, прибуток, зростання продуктивностi працi, зниження собiвартостi продукцiї. Результати аналiзу, проведеного у данiй роботi передбачають здiйснення у майбутньому Товариством заходiв для полiпшення використання виробничої потужностi з урахуванням можливостi її рацiонального розширення i спецiалiзацiї виробництва.
Реконструкцiя не планується.
Стратегiя полiпшення фiнансового стану: удосконалення фiнансового стану пiдприємства здiйснюватиметься шляхом пiдвищення результативностi розмiщення та використання ресурсiв пiдприємства. При цьому забезпечується розвиток виробництва чи iнших сфер дiяльностi на основi зростання прибутку й активiв, при збереженнi платоспроможностi та кредитоспроможностi.
Опис iстотних фактiв, якi можуть вплинуть на дiяльнiсть емiтента в майбутньому: рiвень iнфляцiї, рiвень платоспроможностi клiєнтiв, а також наявнiсть податкового тиску на бiзнес.
Опис політики емітента щодо досліджень та розробок Дослiдження i розробки в галузi технiчних наук - основний вид дiяльностi Товариства. В звiтному роцi витрати на дослiдження становили 1206,5 тис. грн.,витрати на розробки - 1316,5 тис. грн.
Інформація щодо судових справ, стороною в яких виступає емітент, його дочірні підприємства або його посадові особи (дата відкриття провадження у справі, сторони, зміст та розмір позовних вимог, найменування суду, в якому розглядається справа, поточний стан розгляду). У разі відсутності судових справ про це зазначається Судових справ у звiтному роцi, стороною в яких виступало б Товариство або його посадовi особи, не було.
Інша інформація, яка може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента, у тому числі, за наявності, інформацію про результати та аналіз господарювання емітента за останні три роки у формі аналітичної довідки в довільній формі Iнша iнформацiя, яка може бути iстотною для оцiнки iнвестором фiнансового стану та результатiв дiяльностi емiтента, вiдсутня. Наведена в звiтi iнформацiя є достатньою для оцiнки фiнансового стану та результатiв дiяльностi емiтента. Аналiтична довiдка щодо iнформацiї про результати та аналiз господарювання емiтента за останнi три роки фахiвцями емiтента не складалася.